Monday, February 1, 2010

klaka klaka + malu malu

menung sat


sejak mula bkerja di Gaagoo Kids, kdg2 saya solat di dalam kedai shj (bahagian belakang kedai utk staff) sbb surau agak jauh dan slalunya kalo gi surau akan ambil mse lebey dr 20 min ...biase la kan lmbt sbb nk buka hijab + amik wuduk + pkai telekung + pkai hijab balik + pkai stokin + jalan ke kedai semula ...huhu
bos saya xsuke sy mengambil mse yg lama utk sembahyang sbb dia agk ISLAMOPHOBIC dan kami mmg kekurangan staff lagi2 sekiranya rmai customer yg dtg....

hari ini : 1 FEB 2010...
my manager found out i slalu solat kt dlm kedai...then pas abes solat jek dia pggil and trus ckp : 'Nil, u xbole sembahyang dalam ni nnti Tuhan-tuhan kite BERLAGA'...'Buddha dgn Islam xsama so xbole sembahyang kt cni sbb dekat kedai ni suda dijampi n suda khas disembahyangkan'...
then i responded:'ha? ermm i xphm la'
dia pun ulang explanation tadi dan emphasise kan lg perkataan BERLAGA tuh hehe
and suruh saya kluar solat di surau nex time..

hehe dalam hati ni nk tergelak bile dgtr dia sebut word BERLAGA tuh ...then saya pun angguk2 sahaja hahaha

bile balik rumah je~~~
hati ni xtertahan nk bercerita kt fatehana ttg ni...trus terhambur kluar ketawa bile cter psl ni..hehe
bukan nk mempersendakan agama lain tp kan ...hmm rase mcm my manager tuh takut dgn superiority of ISLAM kot...dia sbenanya bkn Buddha pun...dia christian dan sgt phobia ngn pious/faithful believers of Islam (sgtla ISLAMOPHOBIC)...
then dia tnya: 'u kna sembahyang brapa kali?'
i replied: '5 times'
then dia kata: 'kalo xsembahyang pun xsemestinya jahat lol..., kenapa nk sembahyang??'
selagi lagi daku tersenyum2....
saya ckp: 'mahu sentiase ingat Tuhan'
dia replied: 'ingat Tuhan dlm hati suda cukup maaa...then dia tuding jari kt my co-worker yg muslim, btol x?' (hmm bkn nk aibkan my co-worker)
dan saya pun trus ckp yg saya xmahu Tuhan murka pada saya sbb sembahyang ni wajib...termasuk dlm pillars of Islam....

hmm dia pn trus la kan attack my co-worker tuhhh..then i walked away sbb xmau msuk campur..pndai2 la sdri menjawab :)

so far bekerja, alhamdullilah my manager makin lama makin memahami walaupun nmpk mcm keberatan mula2 tuh utk benarkan saya laksanakan ibadah...
semenjak dia dia tengking tempoh hari sbb ade wat silap..and i cried truk juga sbb terkejot ngn tengkingan tuhh..she said to me that i'm too soft, she bet i came from a happy family which my parents love me so much dat i didn't kena marah pun haha
she added that i'mm too soft n sensitive and she is too hard and sometimes too harsh..and she said i'm stil young & budak2 lg...(coz i cried like a baby kt blkg) huhu
i look soft from the outside and she predicted that i'm soft inside too ...it is proven la kan ..sjak dari hari tuhh huhuhu
she also did hug me dek krana nk pjuk tuhh...
sejak tuh dia tobat xmo jd garang2 da....dan dia treat me like her sister da skang :) weee
dia akn gunekan psikologi instead of putting in anger apabila nk tegur staffs dia..huhu
mungkin mcm klaka la plak yg ainil ni nmpk je keras tp sebenarnya berhati lembut..
bak ckp epah: 'LUAR JE NAMPAK KERAS, DALAM HATI ADE TAMAN'..hahahaha
bak ckp my co-worker plak : 'ko ni nmpk je lasak, daki gunung sana sni..tp hati ko fragile ye'..huhuhu

P/S: malunya!!! huuuuuuuuu :(




5 comments:

  1. haha.. ak pn 'Dalam hati Ada Taman'.. ni sebenanye dialog dlm cite adnan sempit.. Epah claim kredit lak ye?.. hehe..

    ReplyDelete
  2. epah xclaim pun hehe
    tp epah la yg dgr cter ni

    ReplyDelete
  3. agak je ni, rasanya yang tokei tu maksudkan berlaga, dia rasa panas agaknya. Lojiknya,bila dah di sembah-2 penuh la satan & jin di tempat dia org sembah tu, yang sorang lagi siap baca al fatihah, selawat lagi, sure dia org rasa gigil gila kat situ. lagi pun dia org tahu kita yang betul tapi nak wat cam ne dah degil.

    ReplyDelete
  4. salam,
    Ainil 'soft' ???ni la pompuan yg paling garang mase kat kk dlu!!kan?kan?hehe (gurau jek)

    ReplyDelete
  5. yes i am
    i've transformed
    hormonal reaction kot

    ReplyDelete

DON'T BE HATEFUL, EVERYONE IS IMPERFECT

Related Posts with Thumbnails