Wednesday, March 3, 2010

forwarded email that I received

mungkin anda sume pernah membaca emel sebegini,
plss komen dan beri pendapat anda tentang ni..apa2 pun kite kena sentiasa bersiap sedia

Huru Hara di Bumi....suara pada hari Jumaat





Assalamualaikum semua.

Cuba kira.....
1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada
20 July hari Jumaat ,
jadi 3 August 2012 bersamaan dgn
15 Ramadan jatuh juga pada hari Jumaat .
Sama dengan hadis nabi
pasal huru hara besar yang akan terjadi
pada tengah malam pertengahan bulan ramadhan
iaitu hari jumaat 15 ramadan ,
di bumi ni yang akan mengejutkan semua
orang yang sedang tidur,
mengenai satu suara yang amat dahsyat akan
kita dengari dari langit, bukan kiamat tapi
huru hara tersebut
akan melenyapkan umat manusia di atas
muka bumi ini sebanyak 2/3,
yang tinggal
cuma 1/3 sahaja.
(yang NASA Amerika dok bagitau
pada 21-12-2012 planet X akan lintas dekat bumi ni)
Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu.......???
ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... ..
cuba kita lihat hadis nabi di bawah :
Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul
suara di bulan Ramadhan , maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawal ...".
Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?"
Beliau menjawab: " Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'aat,
akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur,
menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya ,
pada malam Juma'at di tahun terjadinya banyak gempa.
Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'aat ,
masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya ,
sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian,
sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar,
maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah :
"Mahasuci Al-Quddus , Mahasuci Al-Quddus,
Rabb kami Al-Quddus!",
karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat ,tetapi barangsiapa
yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

16 comments:

  1. i also got d same msg as yours....
    jd ap yg mampu kt wat hanyalah berserah dan memohon perlindungan dari Yang Maha Kuasa

    ReplyDelete
  2. takutnyerr.. pape pun thanks berkongsi.. sesame kite mengingatkan.

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing.. namun ianya cukup menakutkan, kan?

    ReplyDelete
  4. nauzubillah..........
    marilah kiter memperbanyakkan amalan dan hindari kejahatan....
    semoga berada dalam perlindungan yang maha esa
    AMIN

    ReplyDelete
  5. sy penah terdengar yg hadis yg sedari tulis ni, merupakan hadis yg tak sahih

    tak tau la btol ke tak
    mintak sape2 yg tau, tlg jelaskan.

    thanks :)

    ReplyDelete
  6. ok.. klu pasal beringat nak kiamat ok la.. leh d terima.. kita perlu sentiasa beringat bhawa pasti akan dtg hari kiamat..

    tapi psal penetapan tarikh tu aku x setuju.. bukankah kiamat tiada tarikh khusus??

    ReplyDelete
  7. mybe ni hadis daif bkn hadis sahih..tp sebagai muslim kita beriman pada hari Kiamat..kna sentiasa bersedia

    ReplyDelete
  8. jom freaked out.. run like crazy n kawen cpt oi

    ReplyDelete
  9. ramai dah tau hal ni, tp ramai tu juga buat x tau.. so sad.

    ReplyDelete
  10. takutnya bila igt kita hampir tenggelam.

    ReplyDelete
  11. zai baca entry ainil, betul rasa takot! takot if it realy happen on that day, mintak2 xda apa2 yg jd, sbb rasa diri ini belum cukup bekalan utk bawa ke dunia satu lg

    ReplyDelete
  12. salam kalau xsilap....aku pun pnh time msg cmnie..tpi ade satu lagi penjelasan mengenai hadith tersebut..

    ReplyDelete
  13. hmm hmm ..

    Moga segalanya akan baik ..

    ReplyDelete
  14. apa2 pun yg ptg jaga iman nd brtkwa...

    ReplyDelete

DON'T BE HATEFUL, EVERYONE IS IMPERFECT

Related Posts with Thumbnails