Thursday, October 28, 2010

Why I rather have best guy friends :


Brian

Peos


  • No drama.
  • They wouldn’t spread my secrets.
  • They consider me as a sister.
  • They protect me.
  • They can intro me the their friends.
  • They don’t hit on the guys I find hot/cute.
  • They are good listeners.
  • They give good advice.

p/s: that's why i rather have them rather than having a boyfriend hehe
they are so sensible, smart n talented.
i would miss them after masing2 da ke haluan masing2 dgn kerjaya masing2
at the mean time!! masing2 pun lom bekerja lg hauhau :P
they've gained my parents trust
and we still manage to menjaga pergaulan
alhamdullilah




mereka lah hulubalang2 beta
muahaha

Saturday, October 23, 2010

Pening

pening
lps minum caffeinated -mcm coffee
my adrenal glands are weak
mmg xbiase pun minum coffee
dan xsuke minum air manis
lps minum berjaga lebey dr 7 jam...
kdg2 pula immune walaupun da minum secawan
stil bole tdo dgn nyenyak
system da xbtol
~~~~~
sgt diuretic!! asyik ke tndas jek
da xnk minum 3 in 1 coffee
mahupun 6 in 1 drinks lg!!
mental activities sgt dasyat skang ni!!
compensate dgn byk minum air......
stil pening walaupun da telan paracetamol
regultation CNS da xbtol!!



Sunday, October 17, 2010

WAHAI RAKAN2 BLOGGER ...nk minta tlg bole???

to all facebook users!!!!

Help my friend to win this "Like & Win" photo contest by simply clicking on the "like" option on this photo. Thank you friends.. but you have to "like" M3Shoppe.com first for you to be eligible for voting.. And you'll get a 20 hengget gift voucher from the shop.. thanks again!




Please vote for him:)
you're votes may help him ease the burdens of being a student..
thank you reaaaaaaaaally appreciate it!


Please make sure u cast ur vote on this photo ok:


p/s: sje tlg2 kwn!promote....kalo dia menang, dpt la kena blanja..x gitu peos?? miahahaha

Saturday, October 16, 2010

Terjumpe pic lama!

cube teka yg mana satu saya??
pic bersama2 dua pupu

Monday, October 11, 2010

Victor Harbour...











lapa giler time ni..hehe
xpandang kanan kiri da heee








p/s: konon nk whale watching kt cni
tggu punya tggu,sekor whale pun xmuncul, small penguin pun xkuar huhu
bkn musim dia rupenya! sejuk gler angin pantai di sini..berguna juge lelemak daku ini hehe

Friday, October 8, 2010

Nightmare!!


I had a nightmare last nite
It is too confidential to be revealed
huwaaaa
I nearly cried after woke up from the terrible dream
My God..the image was hmmm scary!!
Tapi bilang rakan2 ku
Tuh petanda nil akan kawen awl
Oh benar???
Huwaaa
Nil xgatal tau
Klo gatal pun garu sdri tau
hmm bnci2
malu arrrrrrr cmni!!!!takut pun ade
mati!mati aku! (sambil lari pusing2 bilik)


muka ni kawen awl?? pigirah!!



p/s: korg share dlu ape nightmare paling bruk korg pnh dpt?? bru la nil akan bgtau nnti!! hehe

Tuesday, October 5, 2010

Perhatian!!! Untuk Sesiapa SAhaja Yang Mahu Kulit Yang Lebih Cerah, Licin dan Gebu

Memandangkan ramai yg menunjukkan minat mahu tahu ape yg saya guna untuk menjaga kesihatan kulit dan keseluruhan sistem tubuh, di sini saya mahu berkongsi rahsia PHARMACEUTICAL product yg saya sgt obses daripada tahun lepas iaitu GLUTHATHIONE
memandangkan saya ni biotechnologist dan berangan nk cipta bnda2 cmni juga (aiyo berangan!), saya rase saya aware ttg bnda2 mcm ni
dan sememangnya overdosage of these pils is not harmful.
dan sebelum menggunakan produk2 ini, saya tahu gluthathione digunakan oleh pesakit2 cancer yg menjalani chemotheraphy tuk mengembalikan hair growth mereka dan lain2..
saya telah mencuba KB sejak December 2009 dan ternyata hasilnya terserlah kurang dari 3 bulan dan saya masih setia mengamalkannya sehingga kini...
dulu kulit saya tidaklah selicin dan flawless seperti sekarang
jerawat pun segan nk hinggap, bulu mata saya pun semakin lebat dan rambut terlampau lebat mcm overgrowth pun ade :P hehe
ni lagi powerful dari collagen la...sbb dia re-generate new dividing cell dan facilitate the growth of fast growing cell mcm rambut dan lain2.
kalo saya luka pun, luka saya cpt sembuh :)
btol!! xtipu!!
dan lagi satu effect dia bkn sekadar nmpk pada warna dan kesihatan kulit shj, malah pada keseluruhan kesihatan saya
investment yg sgt berbaloi2 la
mcm wonder pils la bg saya hehehe
saya sering mendapat supply dari mak cik saya yg sgt 'beauty conscious' hehe
sejak itu, saya stop mkn collagen sbb collagen is the most abundant protein in the world, so saya ley dpt collagen drp mknan saya sahaja
terutama soya yg kaya dgn natural collagen & estrogen.

ini adalah descriptions ttg produk2 tersebut (DIJAMIN HALAL):



KYUSOKU BIHAKU GLUTATHIONE / KB –
(Glutathione 500mg + NAC Dengan Pure Rosehip Vitamin C 500mg)

Glutathione ialah pil serbuk mutiara dan dikenali sebagai “mother of all anti oxidants”. NAC (N-Acethyl L-Cysteine) ditambah ke dalam KB untuk memaksimakan penyerapan.

Kebaikan Glutathione :
· Merawat masalah haid tidak normal & menambah kuantiti sperma lelaki
· Merawat simptom saraf seperti parkinson, alzhemeir, stroke & kanak2 autism.
· merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema
· merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
· keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
· melindungi jantung & merawat kolestrol
· melambatkan penuaan, meningkat system imun, merawat rambut gugur dll
· ajen ketahanan badan dan anti tumor
· Jawapan kepada masalah kulit....pencerahan keseluruhan, jerawat, jeragat/pigmen, membantu masalah kulit sensitif, menambah kolagen, membaiki DNA, awet muda dll....

"Berapa lama nampak kesan kulit kecerahan?"
  • Light-medium brown skin: 1-3 months
  • Dark brown skin: 3-6 months
  • Very dark skin: 6-12 months
  • Black skin: 18 months minimum and above
Pure Rosehips Vitamin C mengandungi 10-100 kali vitamin C biasa.
Produk Istimewa memutihkan kulit & meningkatkan daya kesihatan


:
:
:
:
:
:
:
:


LAGI SATU PRODUK:

GLUTA PRIME GSH

Gluta White: TOP 3 AsianWhiteSkin Whitening Produk
Lebih Hebat! Diperbaharui dengan kandungan Glutathione grade AAA. Dipertingkatkan dari White L-Glutathione.
GLUTA PRIME GSH mengandungi kombinasi yang lebih hebat dari bahan terpilih yang terbaik.
L-Glutathione dengan Lipoic Alpha Acis & Vitamin @ (Natrium Ascorbate). 1000mg /capsule, 60 capsule setiap botol.
GLUTA PRIME GSH berkesan sebagai;

-Agen pemutihan kulit
Gluta prime berperanan untuk menukarkan eumelanine atau pigmentasi gelap kepada phaeomelanin atau pigment yang lebih cerah. Eumelanin yang menyebabkan kulit gelap terjadi secara semulajadi, glutathione yang berkualiti pula berperanan menukarkannya kepada phaeomelanin yang membuatkan kulit lebih cerah hari demi hari.

-Agen Anti-Penuaan
Diperlukan dalam pemecahan lemak oxidized dan dalam metabolism karbohidrat. Jika glutathione dalam badan tidak mencukupi keperluan, sel akan cepat mati dan membuatkan sesetengah orang kelihatan lebih tua dari usia dan terdedah kepada toksin yang boleh menyebabkan kanser.

-Agen Penyahtoksin/Anti-Oksidan
Gluta Prime berperanan sebagai anti-toksin yang menghalang radikal bebas didalam tubuh. Glutathione bertugas untuk memproses toksin di dalam badan agar dapat dikumuhkan dengan mudah dari badan.


P/S: kalo da mkn KB, jgn mkn supplement Vit. C yang lain sbb takut overdosage Vit. C pula..Vit. C berlebihan bole menjadi penyebab kpd kidney stone (batu karang) ..ckuplah dgn mengamalkan pengambilan lebih sayuran dan buahan sebagai sumber Vit. C.. dan minum la air sekurang2nya 3 liter sehari .. dan bagi sayalah, kalo nk radiant skin, bukan sekadar guna cream produk (external jek), kena supplement dgn ape yg kite mkn juga :)


SESUAI TUK SEMUA ORG :), dijamin selamat, kwn2 lelaki pun ade yg da cube :)

berminat mahu membeli?? sila email saya di eve_proxima@yahoo.com.my

(akan ade agen yg uruskan tuk saya-sekian )

Sunday, October 3, 2010

choc + peanut can cause ACNE!!!

sdpnya choc peanut butter cake ni!!


For me, eating peanut does cause acne. I've tested it lately on myself over n over again. But everyone's skin and levels of tolerance is different. So if you feel it causes acne to you. You should consider stop eating it. I've already stop eating peanut butter!! However I still can't resist chocs!!! arhhh no! Therefore, I've compensated the eating of choc+ peanut by drinking a lot of water (more than 3 liters per day). Tapi!! kalo gi makan kt Max Brenner atau Copenhagen (choc cafe) ke..mcm mana nk skip mkn choc????haihhh
My friend's dermatologist asked her to stop eating choc and peanut in order to reduce her flaring of acne..Thus choc which added with milk and other ingredients can cause acne..peanut contains high calorie and aflatoxins also can cause acne!!
Hmm xbole la mkn choc cake sgt cmni pasni..
xbole mkn sambal kacang sgt
kalo xnk acne breakouts!! kena la tahan kan?? hee

patutla mama larang myself from eating peanuts sejak kecil
my mum sgt la tnggi tahap beauty conscious ni
sbb dia slalu ckp nnti jerawat tumbuh


p/s: lepas wat testing eating peanut on a daily basis as a snack, I am no longer tempted to grab a few peanuts in-between meals or have them as an after-dinner snack!!!!!!!!!!


Related Posts with Thumbnails