Tuesday, November 2, 2010

Gigi Bongsu

Seriously!!! Its like watching child birth!! when u watching wisdom tooth extraction video!!..awuuuu
nil akan tgk or cri2 info ttg sesuatu dlu sblm gi buat sesuatu
so skang ni ngan sakit giler gigi geraham bongsu yg tumbuh senget kt blkg ni huhu

excruciatingly painful da ni...sakit woo sampai rse susa da nk tdo ....sakit dia sampai membantutkan sume kerja dan pemikiran huhu rse nk demam, sakit kepala...sakit gigi ni ley effect saraf mata tau kalo xdirawat...
sakit woo..mkn painkiller pun kejap jek effect dia.hhuhu dan xsuke mkn painkiller or drugs ni melainkan kalo la da melampau2 sakit sbb xmo organ hati saya berkerja keras detoxify pe yg ptt....
hmm nk mkn pun da xde slera
ainil pkai braces (da nak buka beberapa hari lagi -insyaAllah) at the same time gigi bongsu juga da tumbuh tp had been impacted by the other teeth sbb pkai braces...dlu nk pkai braces pun da cabut 4 btg gigi..so rse i can hold the pain kot for this coming minor surgery
removal of wisdom tooth ni lain ckit dr cbut gigi biase sbb dentist akan potong gusi ckit tuk keluarkn n potong keluar gigi bongsu n akarnya.... harap2 la dentist kasi bius byk ckit hehehe

cth image gigi bongsu tumbuh senget


lg satu..ni pndapat nil la.....nil suke dentist lelaki tlg cabut gigi sbb dorg ni kuat mencabut..skali rentap jek da tercabut hehehe..(pendapat ok! bkn gatal!) xsakit sgt.... well it depends juga..ikut naseb sbb ade kwn merungut dpt dentist pmpn , dentist tuh soh dia bertenang padahal dentist tu yg xley bertenang sbb xdpt2 cabut gigi dia dri tadi ..hehehehhe....tgn dia xckup kuat merentap gigi tu keluar katenya (si pesakit la) kesian dia merana
tapi cabut gigi bongsu xperlu kot aksi merentap sbb just boley cut skit gusi and bole trus cari mane akarnya..dan gusi akan dijahit semula......itulah manusia..mmg la trsgt complex..tenx to technologies hehe


p/s: sakit ni..ngilu sgt ..nk gi dentist arini kul 7 pagi hehehe
bersemangat ...geram ngn gigi bongsu kiri ni....hehehe
kasi cabut sama dia


7 comments:

  1. sy pon ada satu wisdom tooth, tapi xcabut pon sbb tak sakit.. org kata gigi tu xde function pon kan, cabut je, kalau biar pon sisa makanan sng melekat celah gigi.. sekarang ni rimas sbb makanan sng melekat celah gigi tu..

    takut nak cabut, ngeriiii.. T___T

    ReplyDelete
  2. salam Nil..
    jangan takut ..dah di biusnya
    tak terasa sakit langsung..saya
    baru buang je 2 bulan lepas..

    ReplyDelete
  3. we are in the same boat!!! alhamdulillah lepas mkn antibiotik byk2, gigi ni dh x sakit lagi. pasni fiq nk g celebrate =D

    ReplyDelete
  4. wsalam..mmg susa nk bersihkan
    bgs2 pasni ainil pun nk celebrate ....
    xsabar nk buka braces...and ade gigi baru

    ReplyDelete
  5. nil!!
    sakit gigi lagi ke??
    semoge cepat2 baik yer!

    ReplyDelete
  6. hai anis!!!tenkiu2...mmg sakit pun
    ecah!! mmg ngeri
    xdgr lg bunyi2 mse cabut tuh ahahaha

    ReplyDelete

DON'T BE HATEFUL, EVERYONE IS IMPERFECT

Related Posts with Thumbnails