Thursday, November 4, 2010

Janganlah pakai GARNIER lagi -BAHAYA

too bad i've remove the e-mail from Chris Gibson...kalo x, bole tunjukkan buktinya kt korg sume huhuhuhu!!!
tapi ini nasihat saya
(nasihaT jek-klo xnk ikut pun xpe peace) tp i'm concern bout skin health of you .....PEOPLE!! pttla slogan dia TAKE CARE...rupenya u really have to put so much care before using it pun!! aiyakk

OK!! this is my advice based on my readings and what i've learned and studied.....
GARNIER products are not really good to our skin...termsuklah hair products of GARNIER
tapi produk2 GARNIER yg we usually apply on our skin (yg ade duta favret kite kt TV tuh-i like fahrin n lisa :P) yeah it looks good and affordable kan?? TAPI produk ini
adelah unsafe tuk skin kite!!! kenape??

1. contain chemical ingredients which is harmful to your skin- different country allow different chemical ingredients to be used in and admitted into their country, so produk2 GARNIER ni kandungannnya slalu akan di-modified mengikut requirement setiap negara.
cthnya: GARNIER fructis: in certain countries it contains methyisothiasoline... That stuff has just recently been banned in some european countries for having REALLY bad effects on pregnant women. It's supposed to increase shelf life for shampoo.----bau je fruity....tp berbahaya uolsss~~~!!!

2. dan ade byk lagi chemical ingredients mcm sulohate and phosphorous yg menyebabkan kulit sensitif akan jadi lagi truk -sorry! most people dont know that these store products are bad and contain harmful chemicals but by adding baking soda it can help a little and it cleans your and make it sqeeky clean for a fresh start from all those nasty oils and chemicals in your hair. bukan itu sahaja, ade metal ingredients dlmnya which is really2 bad and a BIG NO !!!

seriously lupe nk save file and nama main chemicals tuh tuk tatapan/rujukan anda........ sorry again
dan sesetengah org xjadi ape2 pun bile pkai GARNIER....this is becoz different people has different skin tolerance....so don't waste your money....and damage your skin/hair
slalunya dermatologist kalo tgk ingredients kt sebarang cosmeceutical products, dorg da ley tahu da which is safe and unsafe for society..


p/s: DR.MURAD pun xley pkai...berhati2 lah dgn sebarang produk yg anda guna...pastikan approved by KKM
lg2 produk pemutih keluaran tempatan yg byk skang ni..huhuhu
nak kulit cantik??? gunalah produk yg diperbuat drp bhan2 organik....setidaknya, gunalah petua2 lama tuk jaga muka
cthnya: nk hapuskan jerawat and kurangkan parut: buatlah mask drp sap aloe vera + madu asli....
madu adelah antioxidant dan ade anti-microbial properties
madu mmpu menanggalkan sel2 mati dan membuang bacteria pada wajah...
aloe vera - adelah THE FRUIT OF THE EARTH- mempunyai healing properties yg kuat seperti gamat dan jgn lupe bace bismillah
slmt mencuba!



17 comments:

  1. betul ke ni? sebab saya pakai garnier

    ReplyDelete
  2. da stop pakai garnier sbb x jadik pape :( xtau nak pakai ape da skang~

    ReplyDelete
  3. hee! dlu time ngah carik2 produk tuk muke..ingtkan nk kai garnier.. sib baek je xkai..ekeke..~
    gune Natasha jela..lagik okek..hee~
    *cam promote jek.. ekeke

    ReplyDelete
  4. sebab tu la lebih prefer sendayu tinggi.. :)

    ReplyDelete
  5. ptut la aku pkai penghilang garis gelap bwah mata aku mkin truk....nampak cam tak ckup tido....banned!!!

    ReplyDelete
  6. ic
    everything which is not good
    please discard!!

    ReplyDelete
  7. rasanya semua product pon tak elok..
    they altered too many things and too many chemicals..
    i used garnier compact powder..
    hiiii~
    my skin memang dah banyak jerawat since start kerja..
    tak tahu nak pakai ape lagi..
    (-.-")

    ReplyDelete
  8. ic...
    kalo skin anda acne prone...kena bykkn minum air to detoxify darah dan jgn mkn choc n peanut lgsg!
    cube ni tuk bebrapa bulan.. jerawat akan berkurang

    ReplyDelete
  9. alahai..baru je dua hari lps beli calit bwh mata garnier tuuu..

    ReplyDelete
  10. kalau olay, loreal, fair n lovely pulak? hohoho

    ReplyDelete
  11. before dis penah gak pakai garnier.. then da tukar len.. ish3.. lucky tak teruskan guna ni.. ;)

    ReplyDelete
  12. yang murad punye product tu sbb apa ye tak boleh pakai? can u give more details?

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum, Ainil.
    Aku mau mengambil kesempatan di sini semoga dpt membantu para pembaca blogmu yg menghadapi masalah resdung dan jerawat, atau juga masalah kulit yg sukar diubati. Sila rujuk web page ini:

    Petua Menghapuskan Jerawat dan masalah kulit

    Dengan memperlengkapi diri dengan ilmu pengetahuan sebanyak mungkin, akan membuatkan kita lebih bersedia menghadapi gejala penyakit ini. Semoga berjaya yah! Tq.

    ReplyDelete
  14. sykran awak sbb mengingatkan .sbb sye pun baru rsanya nak guna produk ni. sib baek blum beli lagi.^^

    ReplyDelete

DON'T BE HATEFUL, EVERYONE IS IMPERFECT

Related Posts with Thumbnails