Monday, January 26, 2015

Gunung pertama ku daki- Gunung Angsi 2008

Hi semua.. ni dia gambar2 hiking mase 1st time panjat Gunung mase degree dlu tahun 2008. 
Best sgt sebab ramai rakan join. Mase mula2 naik dlu rase nak retire hiking je pas balik tu. Tapi tak lama lepas tu rase ketagih pula nk menikmati alam dengan cara sebegitu lagi... Gunung Angsi di Negeri Sembilan ni sangat famous dan jalan hutannya sangat licin waktu tu. Kami asyik buat shuffle je sblm jatuh haha. Ni lah gambar2 kami masa muda dlu: Enjoy!




















ni la puncak Gunung Angsi. 



Merompak Gua Batu Maloi, Johol

Hi semua!!! Ade lagi trip hiking kami by Perompak Gunung....
Kali ke Gua Batu Maloi di Negeri SeMBILAN. Gua unik melalui jalan2 berliku bawah batu2 besar sungai. Ade part kena berenang ke bawah batu yang gelap, air laju sampai rase nak terlucut seluar haha, ade hidupan kodok besar dan kelawar, seronok sangat!!! 
Xperlu byk cerita, ni dia gambar2 kami berjimba di sana. 




















p/s: rindu nya nak berekreasi lagi. lepas abes pantang, nk berkecimpung kembali dalam aktivit lasak. 

Gunung Ledang re-opened route 2012


Hi again!!! bEST GILER2 Gunung Ledang trip 2012!! Extreme sgt sebab ade satu batu hampar ni kena naik abseiling ke atas dan sangat tinggi sampai rasa nak tercabut tangan drp soket bahu terlampau lenguh dan penat!!!! Dan kami kena ade selfpush tuk teruskan sebab tak boleh org tolong kat situ melainkan spiderman.  Campsite dia best sebab air bersih, bole wat fish spa, tapi sekitar kawasan lereng agak kotor dengan sampah walaupun ade pihak management jaga. 












Throwback Bukit Gasing Hike Feb 2012

Hi semua, saya jarang update. Sibuk sangat la kat ofis dan keje2 lab. Ni saya akan update gambar2 segala aktiviti hiking saya dengan rakan2 dan geng PEROMPAK GUNUNG semasa bujang dan selepas berkahwin hehe. Saya suke nature.. enjoy the photos: 





















Related Posts with Thumbnails